FERNAS Alçı San. Tic. A.Ş. – Milimetrik Personel Sınav ve Belgelendirme Ltd. Şti İŞBİRLİĞİ

Ana Sayfa Basında Biz & Yenilikler

FERNAS Alçı San. Tic. A.Ş. – Milimetrik Personel Sınav ve Belgelendirme Ltd. Şti İŞBİRLİĞİ

 

FERNAS Alçı San. Tic. A.Ş. – Milimetrik Personel Sınav ve Belgelendirme Ltd. Şti İŞBİRLİĞİ

 

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilip, Mesleki Yeterlilik Kurumundan Yetkilendirilen MİLİMETRİK BELGELENDİRME ile FERNAS ALÇI SAN. TİC. A.Ş. arasında üretici firma protokolü imzalanmıştır. Bu protokol sayesinde All Alçı; ürettiği ürünleri kullanan inşaat işçisi, ısı yalıtımcısı, seramik karo kaplamacısı, alçı sıva uygulayıcısı ve alçı levha uygulayıcısı ustalarının mesleki yeterlilik belgelerini almaları için işbirliği yapmaktadır.

 

 

 

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2015/1 sayılı tebliği ve 26.05.2016 tarihi itibari ile tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde yer alan bazı mesleklerde MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu yürürlüğe girmiştir. İlgili mesleklerde belgesiz usta çalıştırılamayacak, Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde belgesiz usta çalıştıran işverenlere cezai yaptırımlar uygulanabilecektir.

 

FERNAS ALÇI SAN. TİC. A.Ş. olarak iş sağlığı güvenliği bilincinin yayılmasına ve kaliteli işçilikleri arttırmaya yönelik olarak mesleki yeterlilik belgesi sahibi usta sayısını da arttırmaya destek olmak istiyoruz.

 

Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında; inşaat işçisi, ısı yalıtımcısı, seramik karo kaplamacısı, alçı sıva uygulayıcısı ve alçı levha uygulayıcısı olarak mesleğini icra eden kişilerin Türk Akreditasyon Kurumu (Türkak) tarafından akredite edilmiş ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olan Milimetrik Personel Sınav ve Belgelendirme Ltd. Şti.’de (Milimetrik) girecekleri teorik ve performans sınavları için işbirliği yapmaktayız.

 

Proje; inşaat işçisi, ısı yalıtımcısı, seramik karo kaplamacısı, alçı sıva uygulayıcısı ve alçı levha uygulayıcısı mesleklerinde ve Milimetrik’e yapılacak sınav başvuruları için geçerlidir. Bu proje kapsamında başvurularını ileten adaylara Milimetrik Belgelendirme tarafından başvuru sıralamasına göre ulaşılacak ve sınav planlamaları adaylarla görüşülerek yapılacaktır. Bir ilde sınav programı yapılabilmesi için o ilden en az 30 adayın başvurusu olmalıdır. Proje kapsamında adaylara ilk sınava giriş tarihinden itibaren bir yıl geçerli olmak üzere üç sınav hakkı tanınacaktır. Tüm sınavları başarıyla tamamlayan adaylar mesleki yeterlilik belgesine sahip olacaktır. Sınavda başarı gösterenlerin sınav ve belge ücretleri, işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır.